Friday 11 June 2010

Francouzsky orechovy chleba


- 50g masla
- 350g celozrnne chlebove mouky
- 115g bile mouky na chleba
- 1 lzice tmaveho cukru
- 1 a 1/2 lzicky soli
- 275ml vlazneho mleka
- 175g vlasskych orechu

Maslo rozehrejeme do hneda a nechame vychladnout. Mezi tim si smichame suche prisady (krome orechu). Mleko rozmichame s drozdim a pridame do misy s moukou. Vse dukladne prohneteme a nechame kynout asi hodinu nebo dokud testo nezdvojnasobili svuj objem. Testo vyndame z misy a valeckem rozvalime na asi 3cm tluste. Orechy vmackame do testa a to pak srolujeme a dame zpet kynout na asi 30 minut. Pak testo rozdelime na 2 bochniky a nechame kynout dalsich 45 minut. Pred pecenim udelame do kazdeho bochnicku 3 ryhy nozem a pak dame pect na 220C/425F/ plyn 7 na asi 35 minut.

Zatim Danieluv nejoblibenejsi experiment ;-)

No comments:

Post a Comment